خواص آب طالبی :
پژوهشگران در تحقیقات جدید خود به این نتیجه رسیدند که بین آب طالبی و بیماری فشار خون ارتباط نزدیکی وجوددارد و و اقعا شفابخش است البته این فقط برای بیمار فشارخون مناسب است و تاحدی بیماری را کنترل میکند اگر بیماریهای دیگری نیز دارید باید با احتیاط مصرف کنید تا مضر نباشد
محققان برای آزمایش، مقداری از پلاکتهای خون را گرفته با مقدار کمی عصاره یا آب طالبی شیرین مخلوط کرده و مشاهده کردند در طالبی عاملی وجود دارد که به شدت مانع از انباشته شدن غیرطبیعی پلاکتها میشود و در نتیجه از انعقاد و لخته شدن خون در رگها (که عامل حملههای قلبی است) جلوگیری میشود. اگر طالبی و آسپیرین با هم خورده شود، خاصیت ضد انعقاد خون نیرومندتری تشکیل میشود.
طالبی را بدون شکر یا چیزهایی دیگر به طور ساده باید پیش از غذا خورد؛ کسانی که طالبی را با نمک و فلفل میخورند هضم آن را آسانتر میکنند ولی در مقابل، خاصیت ملین آن را کم میکند.
گوشت طالبی را اگر روی سوختگیهای سبک و سطحی یا ورم پوست بگذارند، آن را تسکین داده و شفا میبخشد.
تخم طالبی یا گرمک با تخم کدو و تخم خیار تشکیل تخمهای خنک را میدهند و برای تسکین و نرم کردن سینه و رفع اگزما مصرف میشود.
فراموش نکنید مصرف زیاد دستنبو، طالبی و گرمک برای بیماران دیابتی، ورم روده و سوءهاضمه ضرر دارد و موجب نفخ روده، معده و درد معده میشود.
طرز مصرف آن این است که این سه تخم را کمی میکوبند و در آب میریزند تا شیره آن در آب مخلوط شود، سپس آن را صاف کرده و مصرف میکنند. دستنبو، گرمک و طالبی، تشنگی را در تابستان تسکین میدهد.
خواص درمانی:
طالبی و گرمک به علت داشتن پتاسیم و عطر مطبوع، مقوی قلب هستند و عروق را باز میکنند، همچنین به دلیل درصدی منیزیم از میوههای آرام بخش به شمار میروند.
طالبی و گرمک فشار خون را پایین میآورند به طوری که پتاسیم موجود در آنها جدار رگها را نرم کرده و منجر به دفع سدیم اضافی میشود. اشخاصی که فشار خون بالا دارند میتوانند روزانه با خوردن نصف طالبی به کنترل این بیماری کمک کنند.
همچنین این میوهها میتوانند اثر داروهای پایین آورنده فشار خون را تسریع بخشند.
این میوهها سرشار از فیبر بوده و بسیار ملین و مسهل هستند، بدین سبب برای کسانی که دچار یبوست، بواسیر و افزایش چربی خون هستند، بسیار توصیه میشود.
این میوهها به دلیل مدر بودن برای کسانی که دچار احتباس ادرار و یا سنگ مجاری ادراری هستند بسیار موثر است و همچنین افراد مبتلا به کم خونی، نقرس و روماتیسم بهتر است حتماً طالبی را در برنامه غذایی خود قرار دهند.
این میوهها به دلیل دارا بودن قند، خاصیت تقویتکنندگی داشته و یکی از احیاء کنندگان سلولی و از عوامل تجدید جوانی هستند.
طالبیهای با گوشت زرد حاوی مقدار قابل ملاحظهای ترکیب شیمیایی آنتیاکسیدان بتاکاروتن بوده که پیشساز ویتامین A به شمار میرود. همچنین گرمک نیز برای پیشگیری از بیماری یرقان و رفع حرارت کبد مفید بوده و زیاد کننده شیر زنان شیرده و خارج کننده رسوبات کلیه و مثانه است.
طالبی و گرمک هر دو برای دفع سموم بدن و خون و فعالیتهای سلولهای پوستی مفید هستند و به علت داشتن مقادیر زیاد فسفر باعث تقویت سلولهای مغزی و فعالیت اعصاب میشوند.
همچنین فراوانی کلسیم آنها موجب تقویت عضلات و تکمیل استخوانبندی و رشد و نمو سامانه اسکلتی انسان میشود
نکاتی مفید در خصوص میوه طالبی :
طالبی آبدار و زرد است و زادگاهش کشور ایتالیاست. در زبان انگلیسی به طالبی Cantaloup می گویند. به این دلیل که، معتقدند این میوه اولین بار در یکی از شهرهای نزدیک رم به نام Cantalupo یافت شده است. جالب است بدانید که ایتالیاییها این میوه را با کمی نمک و فلفل و یا زنجبیل، به همراه کمی آب پرتقال سرو میکنند، آنها معتقدند که سرو این میوه بدین شکل دارای خواص درمانی فراوانی است.
در حالی که در کشور ما، آنرا به همراه تکه های کوچک یخ و کمی شکر در مخلوطکن میریزند و نوشیدنی فرحبخشی را تهیهکرده و میل میکنند.
• طالبی علیه آسم : اگر شما هم جزء آن دسته از افراد هستید که دوست دارید کالری هر ماده غذایی را بدانید باید گفت، هر یک فنجان طالبی دارای 56 کالری انرژی است. این مقدار میوه دارای 5 هزارو 158واحد ویتامین A است و 67/5 میلی گرم ویتامین C دارد. این میوه منبع غذایی خوبی برای تا‡مین پتاسیم نیز هست به این ترتیب که در هر یک فنجان از آن، 494 میلی گرم از این ماده مغذی وجود دارد و مصرف این مقدار از آن 10 تا 20 درصد از نیاز روزانه افراد را به پتاسیم تا‡مین میکند. مطالعات نشان دادهاند، بچههایی که از آسم رنج میبرند، در صورت استفادهاز میوههایی که ویتامین C بالایی دارند، کمتر دچار حملات تنفسی شده و کمتر سرفه میکنند. از این رو، استفاده از طالبی در میان وعدهها به علت وجود مقادیر بالایی از این ماده مغذی بسیار کمککننده است. محققان عقیده دارند که خاصیت آنتیاکسیدانی ویتامین C خاصیت ضد التهابی نیز دارد و این خاصیت مانع از شدت یافتن علایم آسم در بیماران می شود. به علاوه، آنتی اکسیدان های موجود در طالبی از بروز التهاب مزمن برونشها نیز جلوگیری میکند، به همین دلیل مصرف روزانه آن برای بیمارانی که از مشکلات تنفسی رنج میبرند، بسیار مفید شناخته شده است.
• عینک خوراکی : این روزها تعداد کسانی که مجبور هستند از عینک های طبی استفاده کنند، بیشتر شده و مصرف مواد غذایی که موجب تقویتسیستم بینایی میشوند یکی از راههای پیشگیریکننده به حساب میآید. به این دلیل مصرف مواد غذایی که بتا کاروتن بالایی دارند بسیار موِثر است زیرا این ترکیب ارزشمند در بدن به ویتامین A تبدیل می شود و به تبع آن ویتامین A نیز در بهبود عملکرد چشمها موِثر است.
به علاوه، بتاکاروتن بالای طالبی، مانع بروز آب مروارید در سالمندان میشود. مطالعات نشان دادهاند، افرادی که از طریق رژیم غذاییشان، هر روز بتاکاروتن کافی دریافت میکنند، کمتر به آب مروارید دچار می شوند. هر ساله بیش از یک میلیون انسان به این بیماری مبتلا شده ومحققان عقیده دارند که استفاده از مواد غذایی که بتاکاروتن بالایی دارند از بروز آن بهطورجدیجلوگیری میکند.
• جالب است بدانید که خوردن یک طالبی کوچک که دارای 180 میلی گرم ویتامین C است، احتمال ابتلا به آب مروارید را به میزان یک سوم در افراد مستعد کاهش می دهد.
• میوهای درخدمت قلب : محققان معتقدند، میوههایی که پتاسیم بالایی دارند نظیر طالبی، موز و پرتقال از بروز نارسایی قلبی جلوگیری کرده و در صورت بروز از شدت آن میکاهند، زیرا به عقیده آنها اغلب این بیماران روزانه چندین دارو مصرف میکنند که موجب دفع پتاسیم از بدنشان میشود و چون کمبود این ماده مغذی میتواند با حملات قلبی همراه باشد، خوردن مواد غذایی که منبع پتاسیم هستند، بسیار ضروری است. از آنجایی که کلسترول، فشار خون و هموسیستیین بالا، زمینهساز بروز بیماریهای قلبی هستند، مصرف طالبی به دلیل دارا بودن مواد مغذی که برای کنترل این سه فاکتور مورد نیاز هستند، مفید بوده و در حفظ سلامت قلب موِثر شناخته شده است. مطالعات نشان دادهاند، مصرف یک فنجان طالبی در روز به میزان 25 درصد احتمال بروز فشار خون را کاهش میدهد . به علاوه یک فنجان طالبی 100 درصد از نیاز روزانه افراد را به ویتامین C تا‡مین میکند و چون هر دو این فاکتورها برای کاهش فشار خون مورد نیاز هستند، از این رو، مانع بروز بیماری های قلبی میشود. در ضمن، یک طالبی متوسط 5 گرم از 25 گرم فیبر مورد نیاز بدن را فراهم می کند که موجب کاهش کلسترول بالای خون میشود، پس میتوان دریافت که این میوه یکی از بهترین میوهها برای حفظ سلامت قلب است. همانطور که میدانید، هموسیستیین ترکیبی است که اگر در خون افزایش یابد، احتمال بروز بیماری های قلبی دوچندان میشود. مطالعات نشان دادهاند، افرادی که ویتامین C، بتاکاروتن و اسید فولیک را در مقادیر مورد نیاز دریافت می کنند، سطح این ترکیب در خونشان پایینتر است. به طوری که خوردن مواد غذایی که منابع این مواد مغذی محسوب می شوند، در عرض 4 هفته به میزان 11 درصد سطح این فاکتور را کاهش داده است. در ضمن ویتامین C بالایی که در طالبی وجود دارد به همراه بتاکاروتن، احتمال بروز سرطان هایی نظیر سرطان ریه، پستان، مثانه، روده بزرگ، معده و لوزالمعده را در افراد مستعد کاهش میدهد. این دو ماده مغذی با فعالیت آنتیاکسیدانی که دارند از فعالیت تخریبی رادیکالهای آزاد جلوگیری کرده و مانع تشکیل غدد سرطانی می شوند.
• طالبی، سر سفره : این میوه با گرم شدن هوا وارد بازار میوه میشود و معمولاً در وعده صبحانه، دسر و میان وعدهها از آن میل میکنند. به علاوه، می توان برحسب اندازه طالبی آنرا برش برش کرده یا آنکه به دو نیم تقسیم کرد و بعد از خارج کردن تخمههای آن، با کمی شکر و گلاب و حتی به صورت مخلوط شده با تکههای یخ به شکل یک نوشیدنی خنک مصرف کرد.
• بهتر است بدانیم که : در هنگام خرید این میوه، توجه داشته باشید که طالبیهای سنگینتر را انتخاب کنید. طالبیهایی را انتخاب کنید که بوی طبیعی میوه را میدهند و اثراتی از له شدگی و یا لکه ندارند.
این میوه را می توان با بستنی وانیلی سرو کرد و به عنوان یک میان وعده برای بچه های بدغذا و کسانی که همواره بیاشتها هستند، تهیه کرد. به علاوه، آن را میتوان به شکل سالاد، سوپ سرد و یا دسر مورد استفاده قرار داد. یکی از سالادهایی که میتوان به عنوان پیش غذا سرو کرد، سالاد طالبی است. تهیه این سالاد به شرح زیر است : ابتدا دو فنجان طالبی خرد شده را با یک فنجان توت فرنگی و انگور مخلوط کرده و در ظرفی دیگر 4 قاشق غذا خوری خامه، 2 قاشق غذا خوری سس مایونز و 3 قاشق غذا خوری شکر را با هم مخلوط کرد
خواص درمانی طالبی :
طبع طالبی گرم و تر است.
مواد موجود در ۱۰۰ گرم طالبی ویتامین C 67.52 میلی گرم/ ویتامین A 5158.40 واحد / پتاسیم ۴۹۴.۴۰ میلی گرم / ویتامین B6 0.18 میلی گرم / فولات ۲۷.۲۰ میکرو گرم/ فیبر ۱.۲۸ گرم/ ویتامین B3 0.92 میلی گرم/
طالبی متعلق به خانواده خیار و کدو است.
گرمک و طالبی، شبیه خربزه هستند و از جهت غذا و پزشکی شباهت زیادی به خربزه دارند با این تفاوت که پیش از خربزه می رسند و لطیف تر هستند و هضم آنها آسان تر است.
اگر شما هم جزء آن دسته از افراد هستید که دوست دارید کالری هر ماده غذایی را بدانید باید گفت، هر یک فنجان طالبی دارای ۵۶ کالری انرژی است. این مقدار میوه دارای ۵ هزارو ۱۵۸واحد ویتامین A است و ۶۷/۵ میلی گرم ویتامین C دارد.
طالبی ؛ پیشگیری کننده انواع سرطان
ویتامین C بالایی که در طالبی وجود دارد به همراه بتاکاروتن، احتمال بروز سرطان هایی نظیر سرطان ریه، پستان، مثانه، روده بزرگ، معده و لوزالمعده را در افراد مستعد کاهش می دهد. این دو ماده مغذی (ویتامین C و بتاکاروتن) با فعالیت آنتی اکسیدانی که دارند، از فعالیت تخریبی رادیکال های آزاد جلوگیری کرده و مانع تشکیل غدد سرطانی می شوند.
طالبی؛ منبع غنی ویتامین A
طالبی یکی از بهترین منابع ویتامینA بوده و مملو از بتاکاروتن است که در بدن تبدیل به ویتامینA می شود. در یک فنجان آب طالبی فقط ۵۶ کالری انرژی وجود دارد، ولی ۱۲۹ درصد نیاز روزانه ما به ویتامینA را تامین می کند که در بهبود بینایی و پوست بدن نقش دارد.
به علاوه، بتاکاروتن بالای طالبی، مانع بروز آب مروارید در سالمندان میشود. مطالعات نشان دادهاند، افرادی که از طریق رژیم غذاییشان، هر روز بتاکاروتن کافی دریافت میکنند، کمتر به آب مروارید دچار می شوند
طالبی حاوی ویتامین C
اگر چه نمیتوان ادعا کرد طالبی بمب ویتامین C است اما باید بدانید که این میوه میتواند یک چهارم نیاز روزانهی ما به این ویتامین را تأمین کند.
متخصصان معتقدند که در هر ۱۰۰ گرم طالبی ۲۵ میلی گرم ویتامین C وجود دارد.
طالبی یک برتری عمده نسبت به میوههای حاوی ویتامین C دیگر دارد: گوشت این میوه با یک پوست نسبتاً ضخیم محافظت میشود برای همین ویتامین C که نسبت به نور حساس است به واسطهی این پوست از آسیب نور در امان میماند. باید بدانید که ویتامین C به همراه بتاکاروتن موجود در طالبی، خواص آنتی اکسیدانی پیدا میکند و به این ترتیب از ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی و برخی از سرطانها و پیری سلولها پیشگیری به عمل میآورد.
طالبی علیه آسم و برونشیت
مطالعات نشان دادهاند، بچههایی که از آسم رنج میبرند، در صورت استفادهاز میوههایی که ویتامین C بالایی دارند، کمتر دچار حملات تنفسی شده و کمتر سرفه میکنند. از این رو، استفاده از طالبی در میان وعدهها به علت وجود مقادیر بالایی از این ماده مغذی بسیار کمککننده است.
محققان عقیده دارند که خاصیت آنتیاکسیدانی ویتامین C خاصیت ضد التهابی نیز دارد و این خاصیت مانع از شدت یافتن علایم آسم در بیماران می شود. به علاوه، آنتی اکسیدان های موجود در طالبی از بروز التهاب مزمن برونشها نیز جلوگیری میکند، به همین دلیل مصرف روزانه آن برای بیمارانی که از مشکلات تنفسی رنج میبرند، بسیار مفید شناخته شده است.
طالبی؛ درمان کننده یبوست
طالبی حاوی فیبرهای حلّالی مثل پکتین است که نقش مهمی در هضم غذا دارند. این فیبرها آب را جذب کرده، حجم مدفوع را افزایش میدهد و به این ترتیب عبور آنرا از رودهها آسان میکند. اگر دچاریبوست موقت شدهاید به طالبی اعتماد کنید.
بهتر است برای درمان یبوست قبل از غذا از طالبی استفاده کنید.
البته توجه داشته باشید که در مصرف این میوه زیادهروی نکنید. تحمل فیبرهای موجود در طالبی در افراد مختلف متفاوت است.
در برخی افراد مصرف زیاد طالبی باعث اسهال یا نفخ میشود. برای پیشگیری از هر مشکل احتمالی بهتر است زیادهروی نکرده و به همان یک قاچ بسنده کنید.
طالبی ؛ ادرار آور
از آنجایی که طالبی سرشار از پتاسیم است میتواند به دفع آب بیش از حد بدن کمک کند. در واقع ایجاد تعادل بین سدیم (نمک) و پتاسیم نمیگذارد بافتهای بدن به دلیل احتباس آب متورم شوند. یعنی اینکه احتباس آب بافتهای بدن را کاهش مییابد.
میوه مناسب برای ترک سیگار !
اگر سیگاری هستید و قصد ترک آن را دارید از آب طالبی غافل نشوید. این ماده حاوی مواد مغذی و معدنی است که میتواند به شما در ترک سیگار و بهبودی و بازیابی بدن در رهایی از نیکوتین کمک میکند
مصرف طالبی در سنگ کلیه و مثانه
کسانی که سنگ کلیه و مثانه دارند به مدت ۲ هفته شام خود را به طالبی اختصاص دهند. یعنی آهسته و هر یک ربع کمی طالبی میل کنند.
مفید در درمان نقرس و رماتیسم
کسانی که مبتلا به نقرس و رماتیسم میباشند سعی کنند در فصل تابستان مقداری طالبی هر روز میل کنند.
مصرف طالبی در بارداری و شیردهی
متخصصان توصیه میکنند که مادران باردار به منظور جلوگیری از هموروئید و تامین پروتئین مورد نیاز بدن از طالبی استفاده کنند.
خوردن طالبی باعث زیاد شدن شیر می گردد ولی با احتیاط که شیر آن برای کودک مسهل نشود.
افرادی که پس از مصرف میوه ها دچار نفخ می شوند، می توانند آب میوه را بگیرند و فیبر آن را نخورند. همچنین برای رفع این مشکل می توان پس از مصرف میوه عرق نعناع خورد. البته عرق نعناع باید زمانی خورده شود که ترکیباتی که تولید نفخ می کنند، هنوز وارد شیر نشده باشند.
مصرف طالبی در رژیم های کاهش وزن
با وجود اینکه طالبی طعم شیرینی دارد اما چون از ۹۰ درصد آب تشکیل میشود کم کالری است. در واقع در هر ۱۰۰ گرم طالبی ۳۰ تا ۵۰ کیلو کالری وجود دارد و حاوی حدود ۱۰ تا ۱۲ درصد قند است. پس با خیال راحت در برنامه های کاهش وزن خود میتوانید از آن استفاده کنید.
اگر میخواهید شکمتان کوچک شود قبل از ناهار طالبی بخورید.