دشمن آفت های دهانی
معروف ترین میوه فصل زمستان که به نوعی نماد فصل سرد هم محسوب می شود، انار است. از گذشته های دور مصرف انار در میان مردم رواج گسترده ای داشته تا جایی که غیر از مصرف این میوه محبوب در فصل زمستان، برای مصرف در سایر فصل ها هم آن را به اشکال مختلف در می آوردند. مثلا دانه های انار را خشک می کردند و در آش به کار می بردند. یا رب انار تهیه می کردند و در خورش ها استفاده می کردند. انار دو نوع ترش و شیرین دارد که از نظر طبع با یکدیگر متفاوت هستند؛ طبیعت انار شیرین معتدل و طبیعت انارترش سرد است. عموما وقتی از انار صحبت می شود بیشتر انار شیرین با طبع معتدل مد نظر قرار دارد. یعنی نه شیرین باشد.
کدام دردها را تسکین می دهد؟
مهم ترین خاصیت انار این است که خون صالح یا خون خوب تولید می کند.
باعث تقویت قلب و کبد می شود.
انار به درمان حالت تهوع کمک می کند. به ویژه خانم های بارداری که دچار ویار هستند، با خوردن چند دانه انار حال بهتری پیدا می کنند.
خوردن انار باعث خوش رنگی و شادابی پوست می شود.
انار شیرین برای سرفه های خشک درمان خوبی است. انار شیرین را با روغن بادام شیرین در ظرفی بریزید و روی حرارت قرار دهید. آب غلیظی که از آن به دست می آید را میل کنید.
اگر برای رفع بوی بد دهان به هر دری زده اید و مشکل همچنان پابرجاست، نوشیدن آب انار را امتحان کنید، چون کمک می کند بوی بد دهان برطرف شود.
اگر کودک کم اشتهایی دارید، او را به خوردن انار تشویق کنید. با این کار اشتهایش باز می شود.
در صورتی که لثه ها استحکام خوبی نداشته باشند، مصرف پوست انار در این مورد می تواند چاره ساز باشد. پوست انار را خشک کنید و بجوشانید. جوشانده پوست انار باعث استحکام لثه می شود.
برای از بین بردن دردهای لوزه آب انار را قرقره کنید.
نوشیدن آب انار یا مکیدن رب انار شیرین آفت های دهانی را از بین می برد.
در طب سنتی به بافت های سفید سفتی که در انار هست، پیه انار گفته می شود که باعث تقویت معده می شود.
چه کسانی نباید انار بخورند؟
با وجود منافع بسیاری که برای انار برشمرده می شود، مصرف آن الزاما برای همه افراد به شکل یکسان مفید واقع نمی شود. انار شیرین از آنجا که معتدل است، کمتر مشکل ایجاد می کند، اما به طور کلی مصرف انار در افرادی که یبوست دارند، باعث تشدید ناراحتی شان می شود و بهتر است از آن پرهیز کنند. به افرادی که دچار نفخ هستند و می خواهند انار میل کنند، توصیه می شود انار را همراه مصلحش مصرف کنند. بهترین مصلح برای انار گلپر است که به سادگی تهیه می شود